Waterval
Door: Rob
26 November 2007 | Nepal, Kathmandu
Het enthousiaste verhaal van Durba beloofde prachtige watervallen en indrukwekkende vergezichten. En de moeilijkheidsgraad van de wandeling was te verwaarlozen. "Stelt niets voor", hoorde ik hem twee dagen geleden zelfs zeggen.
Het ritje van mijn hostel naar Sapana Village duurt ongeveer tien minuten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me op een motor nooit zo veilig voel. Als je dit optelt bij: onverharde wegen, het niet dragen van een helm en het zeer kleine zadeltje, dan weet je genoeg. Mijn houding achterop is op z'n minst krampachtig te noemen. Tot overmaat van ramp krijgt Mila onderweg een telefoontje ("we hebben een beller!"). Tot mijn verschrikking negeert Mila de ringtone niet, maar doet hij verwoede pogingen om het mobieltje uit zijn jaszak te toveren. Hierbij wijken we met de bike behoorlijk van de - zeg maar - ideale lijn af. Het is maar goed dat het zo vroeg in de ochtend is. Er lopen nu nog alleen nog maar geiten, ganzen, kippen, buffels en honden over de weg. Hij krijgt z'n telefoon te pakken, zegt vier keer Hallo! en verbreekt de verbinding. Verkeerd verbonden.
Twee minuten later rinkelt weer de telefoon. Wederom volgt de worsteling om het onding uit zijn zak te krijgen. Blijkbaar heeft hij nu wel iemand aan de lijn. En Mila begint op zijn gemak een schreeuwende conversatie te voeren. Zonder hierbij overigens vaart te minderen. Intussen maak ik me nogal druk over de laatste tweehonderd meter van de rit. Dat weggetje is niet eens onverhard te noemen. Er liggen stenen, diepe kuilen en verradelijke zandhopen.
Mijn angst is terecht. Als we het pad inslaan stuiter ik zowat van mijn zadel. Met mijn armen houd ik stevig de beugel achter het zadel vast.
Als ik bij Sapana Village van de motor stap, heb ik de neiging de grond te kussen. Ik weet dan nog niet, dat dit nog maar het begin is. En ik die dag twee keer de dood in de ogen zal kijken.
wordt vervolgd
26 November 2007 - 15:49
Milada:
Ik neem het zonder enig korreltje zout, ken je toch!
Blij dat je er nog bent hoor!
Nog even wat andere belangrijke facts of life:
Stand per 25/11/2007
XX -
27 November 2007 - 01:17
Rensssss:
Hey Kerel!
Weer gefaald met petje op, petje af...
Hou je taai en veel plezier!!
Rensss