Sauraha
Door: Rob
02 November 2007 | Nepal, Sauraha
"Do you reminder that my friend is also driving with us to Sauraha?", zegt de chauffeur.
"I don't remind if your friend is driving with us", antwoord ik in perfect aangepast nepalees-engels.
In Kathmandu heerst zoals gewoonlijk weer totale verkeers-anarchie. Eenmaal uit de stad slingert de weg door prachtige bergen . We rijden niet veel harder dan vijftig kilometer per uur. Om de paar minuten ontwijken we grote gaten in de weg, halen we een kudde koeien in of staan we stil voor een pechgeval. Ik vermaak me prima. Mijn buik houdt het goed.
Halverwege de rit (althans dat gok ik) stoppen we bij een dorp. Hier splitst de weg zich in twee richtingen. De ene gaat richting Pokhara, de andere naar Chitwan (jippie!). De chauffeur en zijn vriend zeggen dat ze hier even een kwartiertje willen stoppen. De mannen zijn gelijk van de aardbodem verdwenen. Ik stap uit, zetel mezelf op de stoep en kijk om me heen. Bussen, afgeladen met locals rijden voorbij. De bussen die stoppen worden direct omsingeld door verkopers van fruit, mais en rauwe vis.
Rauwe Vis?
wááát?
Rau-we vis?
Ik kokhals. Mijn buik borrelt.
Tien meter naast me wordt een beest (lastig te herkennen zo zonder vacht en poten) opengesneden en in stukken gehakt. Mijn buik geeft waarschuwingsignalen.
Na twintig minuten staan de twee mannen weer voor mijn neus. We gaan weer rijden. Gelukkig.
Vijf uur 's middags arriveren we. Volgens míjn klok hebben we er zeseneenhalf uur over gedaan.
Ik ben eindelijk in Sauraha.
ps.1: Echt waar, no shit, die twee kerels hebben in de auto zeseneenhalf uur onafgebroken met elkaar zitten praten. Je moet er maar zin in hebben.
ps.2: Binnenkort wil ik wat foto's gaan plaatsen. Daar moet ik echter een middag voor vrijmaken. Het internet is hier vergelijkbaar met die van Nederland in 1983. Mooi jaar, dat wel.
02 November 2007 - 09:39
Ronnie:
He Robinho!!!
Het is voor jou toch ook een eitje om 6,5 uur te lullen. Op je werk had je er tenminste geen moeite mee :-)
See ya!
Ronnie B -
02 November 2007 - 10:36
Raimond:
Hoi Rob,
Jos miste je tijdens z'n afscheidsreceptie.
Leuke tekst had je in het boekje geschreven.
Veel plezier,
Raimond
p.s. heb je nog genoeg Norit en Imodium? -
02 November 2007 - 13:47
Irene:
wat een avonturen al tot nu toe!
succes met de kids!
xIrene -
02 November 2007 - 15:12
Frits:
Norrit? Goed neem ik in jouw plaats wel een stukje Verkade-chocolade... -
04 November 2007 - 12:11
Met Stip Producties:
PSV gister verloren. Ajax zo thuis tegen Roda. Ik kan me vergissen, maar het lijkt me dat wij over een paar uurtjes gewoon weer fier bovenaan staan.
Of wij, ben verder geheel objectief natuurlijk. Kus. -
04 November 2007 - 15:40
Marjan:
Je hebt dus een al indruk van het Nepaleese leven...en eten..;-)
Ben benieuwd hoe het is in het kindertehuis!