Uitzicht(loos)

Door: Rob

Blijf op de hoogte en volg

07 November 2007 | Nepal, Sauraha

In theorie kun je vanaf Sauraha de Himalaya’s zien liggen. Zeker als je op het dak van het huis staat. Indrukwekkend uitzicht, zeggen ze. Het moet echter wel mooi, helder weer zijn. Anders zie je geen moer.

Ondanks het zonnige en warme weer, zie ik al ruim een week geen moer.

“Wanneer kunnen we de bergen zien?”, vroeg ik zeurderig aan Naresh. Hij zat zuchtend achter z’n bureau de adminstratie bij te werken. De ventilator stond recht op zijn gezicht gericht.
“Weet ik niet, Rab”, zei hij gespeeld geirriteerd. “Je vraagt het me elke dag. Zal ik anders voor morgen helder weer bestellen?”

“Weet je wat bizar is?” vervolgde hij met een serieus gezicht. Twee jaar geleden zagen we de bergen elke dag. Toen was er elke dag een heldere lucht. Nu nooit meer, slechts eens per twee weken. Het komt door de luchtvervuiling. Vooral in grote steden hangt voortdurend een dikke laag smog.” Hij liet me een foto zien van een aantal jaar geleden. Een prachtig plaatje van de Himalaya’s, blinkend in de zon.

We mijmerden over de problemen van de aarde, eventuele oplossingen en schuldigen. De conclusie van Naresh: als jij nou stopt met roken, dan doen we tenminste íets. We lachten erom.

‘s Avonds stak ik op de veranda een sigaretje op. Ik dacht aan ons gesprek van vanmiddag. En van binnen voelde ik een diepe schaamte voor de mensheid.

• 07 November 2007 - 10:15

Suzanne Revers:

Hee Rob,

Ik hoorde (en las nu ook op Delphi) dat je er lekker tussenuit bent. Heel veel plezier in Nepal en maak er een mooie reis van!

Veel groetjes van
    Suzanne, Eric en onze lieve schat Daisy Revers

• 07 November 2007 - 12:04

Rocco Stokvis:

net deze link van frits gekrgen kijk uit naar je volgende avonturen geniet en stop toch gewoon met roken. Wie weet zie je die bergen als beloning!!

• 07 November 2007 - 16:05

Marc Van Aken:

kerel,

Wederom zit ik hier (na de hele dag met dezelfde f*cking release bezig te zijn geweest) even met veel plezier je stukjes te lezen. Vooral het verhaal van de "Goat" heeft me weer doen glimlachen..

Mooie afsluiter van mijn werkdag zou ik zeggen.

thanx, en geniet!!

grt,
    Marc

• 07 November 2007 - 17:24

Herna:

De bergen krijg je heus nog wel te zien.Ik zat vlakbij jouw tehuis verleden jaar winter en ik heb ze gezien!
    In Pokhara zie je de bergen ook niet iedere dag nu.
    Succes.

• 07 November 2007 - 18:53

Ron:

Hee Rob,
    ik heb inmiddels deze site ook ondekt (heb je mail weer lekker gelezen). Ik heb kostelijk gelachen tot dusver(vooral om "de geit"). Have fun en spreek je snel een keer,

Gr Ron

• 08 November 2007 - 11:03

Irene:

Hee Rob,
    zonsopgangen, lieve nepalese kids. Leven is soms best mooi he? Hier begint een herfststorm aan te zwellen, ook fijn ;-)
    veel plezier daar!

• 08 November 2007 - 13:53

Ivo:

Dag Rob

ik lees alle verslagen met veel plezier. Mooi dat het zo bevalt allemaal.

succes en de groeten

• 09 November 2007 - 16:41

Leonie:

Hey Rob,

Zo te lezen gaat ie goed daar, geniet ervan! Gemma en ik zitten inmiddels thuis (bye bye REAAL...) dus lekker blijven schrijven, heb ik wat te doen! :-)

Take care!

Leonie

• 09 November 2007 - 23:16

Milada:

Ik heb Mol en Javier nog even naar de Chocolate Bar zien vertrekken net. Volgens mij misten ze jou. Vooral omdat ze de nachtbus terug nemen....dat schijn jij nogal een ervaring te vinden? X